26-01-2011

Voor de zoveelste keer op rij slaap ik bijzonder slecht. En langer dan drie uur wakker op bed liggen houd ik niet vol, dus wat doe je dan in zo'n situatie: ik sta in ieder geval maar weer op en ga wat prutsen op de computer. Nog steeds niet gehinderd door enige kennis heb ik weer een volstrekt nutteloze applicatie gebouwd. En ik ben er trots op.

Aan diegene die op bezoek willen komen in 't ziekenhuis, had ik het telefoonnummer van mijn zusje kunnen geven. Maar nee; ik was weer eigenwijs én ik heb moeite om andere op te zadelen met mijn 'problemen'/'zaken'. Dus ik bouw een applicatie. Wil je langskomen; reserveer nu een bezoekje via deze pagina.

Dit is echter niet de enige reden waarom ik nog een blog schrijf. Zoals in in mijn vorige blog al aangaf, dacht ik dat ik nog wat (al of niet relevante) informatie vergeten was op te schrijven. De laatste paar dagen zijn nog wat zaken te binnen geschoten en ik dacht; laat ik dat nog eens samenvatten op mijn blog.

Toen ik vorige week woensdag met @RvDelden bij de specialist in Ede was, noemde de nefroloog de operatie datum ook nog hardop. "Drie-twee-een-een, da's wel een bijzondere datum!" gaf 'ie aan. "Jep," zei ik, "dat is de de rij van Fibonacci, maar dan omgekeerd!"
De arts schoot in de lach; een blik van herkenning, Rik keek mij aan alsof hij vuur zag branden... Ik legde dit laatst uit aan een vriendin van mij en zij keek mij ook erg verwarrend aan. Nu word ik regelmatig voor NERD uitgemaakt en met deze website, die 'reserveer-applicatie' en interesse in o.a. de rij van Fibonacci en andere wiskundige rijtjes, ga ik daar toch meer en meer in geloven. Ik kreeg van een vriend van mij dit boek voor mijn verjaardag, dat onderstreept 't ook nog eens.

Dat boek gaat in ieder geval mee naar 't ziekenhuis, samen met "The Gospel of the Flying Spaghetti Monster" die ik van een vriendin kreeg omdat ik daar eens over geblogd heb. Dan gaat er ook nog een nieuw boek van Frank Schätzing mee, plus mijn laptop met wat films en muziek. Dus ik kom de tijd wel door denk ik. Maar mocht je nog een interessante titel van een boek of film of wat dan ook weten; geef gerust door!

Zo bizar; ik had net nog wat onderwerpen in gedachten om over te schrijven. Maar helaas laat meer en meer mijn geheugen mij in de steek. Hopen dat dit volgende week ergens ook weer beter wordt. Het is écht niet leuk om te weten dat je nog wat wilde vertellen maar er niet meer opkomen. Ik raak daar erg gefrustreerd van. 't Schijnt wel een kenmerk van een nier-patiënt te zijn, dus wat dat betreft maak ik me niet al te grote zorgen en hoop maar dat 't van tijdelijke aard is.

Ohja, een van de dingen die nog opviel bij de nefroloog, vrijdag in Nijmegen; Als ik geslapen heb, of in 'foetushouding gelegen heb of lang op 'n (diepe) bank gezeten heb en dan opsta; ik merk dat ik een zeurend (niet pijnlijk maar érg vervelend) gevoel in mijn rechter lies heb. Ik heb al 100 keer gedacht of 't een liesbreuk zou kunnen zijn en toen ik vrijdag dus op de behandeltafel bij de specialist lag, vertelde ik 'm dat ook. Testjes die ik zelf uitgevoerd had om te controleren of het überhaupt wel of geen liesbreuk was, hadden negatief resultaat. Dus positief. De arts gaf aan dat hij mijn klachten herkende; veel nierpatiënten schijnen hier last van te hebben. Hoe raar ook; hij had (nog) geen idee wat de achterliggende oorzaak is, maar het schijnt dat als die nieuwe nier erin zit, dat ik er dan geen last meer van heb.

Die slecht werkende nieren zorgen ook op zéér regelmatige basis voor 'n soort 'fluittoon' in mijn oor. Ik dacht altijd dat dit kwam door o.a. harde muziek, festivals, concerten, DJ'en, walkman etc; maar gelukkig schijnt deze irritante fluittoon van tijdelijke aard te zijn. In het oor zitten wat kleine dingetjes, maar het gaat voornamelijk om 't slakkenhuis. Hierin zit een vloeistof die alle haartjes laat bewegen waardoor wij geluid waarnemen. Nu schijnt 't zo te zijn dat die vloeistof dus ook vervuild an zijn omdat mijn nieren niet goed werken, waardoor die haartjes weer gaan klonteren en dit dus een fluittoon produceert. Dus met die nieuwe nier zal ik ook weer een redelijk schoon slakkenhuis krijgen waardoor hopelijk die piep verdwijnt. Mocht 'ie tegen die tijd blijven, dan zal 't vermoedelijk toch aan die walkman of dat DJ'en of de rest liggen...

Ik ga straks nog even bellen met 't ziekenhuis of ik deze week nog langs kan komen voor 'n rondleiding op de afdeling waar ik volgende week kom te liggen. Dat was er dus helemaal bij ingeschoten vrijdag.

Oh, nog een laatste puntje; dinsdagochtend moet ik mij dus om 11:00 uur 's ochtends melden in 't Radboud. Ze gaan dan ongeveer 18 (!) buisjes bloed tappen (geen idee waar ze dat vandaan willen halen, meestal stopt de druk wel na een buis of 10 is mijn ervaring), daarna heb ik 'verlof' tot de volgende ochtend vroeg. Ik mag dus naar huis of iets dergelijks. Dat ga ik niet doen; wat heb ik nou in mijn eentje thuis te zoeken. Als 't goed is word ik door Alex, die vrijdag ook mee was, naar 't ziekenhuis gebracht, maar hij blijft alleen 's ochtends. Hij moet 's middags weer werken. Zoals aangegeven ga ik niet naar huis, daar heb ik echt niks te zoeken, ik ga mij lekker 'installeren' op de kamer waar ik kom te liggen. En verpleegsters lastigvallen denk ik. Mocht je in de buurt zijn en niet gek veel te doen hebben; kom rustig langs die dag! Ik heb alle tijd van de wereld en de dubbele espresso daar is duur maar wel erg lekker, en ik heb wel zin om een beetje te rellen daar; dit was niet de eerste keer dat ze mij af willen zetten; ze moeten nu maar eens begrijpen dat er gewoon een knop voor 'n dubbele espresso op de kassa zit....
:-)

Permalink

Aantal keer bekeken: 23794

Reacties: 4

Disclaimer
Ik ben mij er van bewust dat ik soms nogal ongenuanceerd over de verhandelingen van iedereen in het ziekenhuis schrijf. Het is geenszins mijn bedoeling om wie dan ook in discrediet te brengen. Ik ben iedereen die de afgelopen twee jaar (en langer) zich heeft bemoeid met mijn gezondheid enorm dankbaar. Zonder alle (vakbekwame) mensen in en om het ziekenhuis had ik 't niet gered. De kanttekeningen die ik af en toe zet, zijn mijn interpretaties, niet strikt noodzakelijk feit. Het is altijd makkelijk commentaar te geven op dees en geen maar ter vergelijking; ikzelf ben o.a. docent 'interviewtechnieken' en ik stel soms ook meervoudig gesloten vragen...