04-02-2011

Hoe apart. Ik lig nu 4 dagen in 't ziekenhuis en mijn kamer ziet er nog even steriel uit als toen ik incheckte. Geen enkel kaartje aan 't prikbord, slechts een bloemetje op tafel (van mijn zusje volgens mij, maar dat weet ik niet zeker).
Maar hoe steriel deze kamer is; hoe hartverwarmend alle succes en sterkte wensen van jullie. Serieus.
Via de mail, sms via twee telefoons, telefoontjes via twee telefoons, via twitter, via mijn website; ik kan niet eens precies bijhouden wie wat heeft gestuurd; dat komt ook omdat ik nogal ondersteboven ben van de morfine. Vannacht kreeg ik de hele nacht te horen van de nachtzuster dat ik wat liever voor mijzelf moet zijn. Ik scheen te weinig op de morfinepomp te drukken, dat moet ik echt vaker doen.
Dus nu druk ik braaf af en toe op dat knopje, maar mijn hemel, wat word je daar slaperig van. Ik zit de hele dag te knikkebollen, word even wakker als iemand langskomt en dat gebeurt regelmatig maar 't is dan niet vervelend 'wakkerworden'.

Hoe raar ook, maar terugkijkend op de afgelopen twee jaar (de voorbereidingen voor deze operatie) vind ik 't tot nu toe best meevallen hoe 't allemaal gaat. Ik had 't eigenlijk wel wat erger verwacht. Maar dat valt bijna niet uit te leggen merk ik. maar de pijn valt goed mee, mede door de morfine, heb redelijk wat bewegingsvrijheid zonder al te veel kramp/pijn; ik heb alleen een hele mooie roze/paarse buik. Van desinfectie spul van de operatie. Zal eens kijken of ik daar een foto van kan maken...
paarse buik


Maar verder voel ik mij dus eigenlijk wel goed. En dat bevreemdt me wel. Op een positieve manier.
Ik vertelde in een vorige blog dat mijn creatinine 570 mmol/liter was, dat klopte niet helemaal, 't was bijna 600. Nu kwamen ze een half uurtje geleden vertellen dat 't al 252 mmol/liter, dus dat gaat écht de goede kant op!!

Tijdens de operatie bleek mijn kalium wel wat aan de hoge kant, vandaag was 'ie ook nog wat hoog; 5,5 dus heb (helaas) even afgesproken dat ik nog enige tijd geen koffie mag drinken. Zodra de kalium zakt, mag ik weer aan de koffie!!

Mijn hb gehalte (rode bloedlichaampjes) zit nu op de 5,8, dat is redelijk laag, maar gelukkig al wel aan de stijgende kant. Hoe hoger; hoe beter de conditie!!

Verder heb ik op dit moment nog een concentratie-stoornis en ik ben nogal vergeetachtig. Maar dat zal allemaal wel weer bijtrekken!

Ik probeer af en toe op twitter in te loggen, als ik weer wat zinnigs te melden heb, komt dat ook weer op mijn blog te staan!!

Groeten en jullie (allemaal!) heel hartelijk dank voor alle (digitale) berichtjes die via alle kanalen binnenkomen; doet me écht goed!!

Permalink

Aantal keer bekeken: 20190

Reacties: 9

Disclaimer
Ik ben mij er van bewust dat ik soms nogal ongenuanceerd over de verhandelingen van iedereen in het ziekenhuis schrijf. Het is geenszins mijn bedoeling om wie dan ook in discrediet te brengen. Ik ben iedereen die de afgelopen twee jaar (en langer) zich heeft bemoeid met mijn gezondheid enorm dankbaar. Zonder alle (vakbekwame) mensen in en om het ziekenhuis had ik 't niet gered. De kanttekeningen die ik af en toe zet, zijn mijn interpretaties, niet strikt noodzakelijk feit. Het is altijd makkelijk commentaar te geven op dees en geen maar ter vergelijking; ikzelf ben o.a. docent 'interviewtechnieken' en ik stel soms ook meervoudig gesloten vragen...