10-02-2011

De uroloog die gisteren die nier-biopsie deed stond net bij mijn bed, samen met de PA (physician assistant).
Ze hebben nu het resultaat van de biopsie; het blijkt toch een afstotingsreactie te zijn geweest waardoor mijn kreatinine van 114 naar 148 gegaan is (vandaag weer gestegen met 3 punten). Ik krijg vandaag dus tóch nog een prednison kuur, de derde van 750 mg binnen drie kwartier. Gelukkig heeft die van gisteren niks gedaan met mijn bloedsuikerspiegel, die schommelde vandaag lekker rustig tussen de 6,3 en 7,1 of zoiets. Ben benieuwd of dat met deze portie nog wat anders gaat, maar daar komen we morgen wel achter. Inmiddels heb ik in ieder geval al zo'n klote-sneetje op elke vinger. Irritant.

Nu is het even afwachten wat deze prednison kuur gaat doen. Blijft de waarde nu hangen op 148; dan blijk ik een capaciteit te hebben van ongeveer 60 procent en de uroloog gaf aan dat 'ie daar heel erg tevreden mee is. Als 't nu daalt zou het helemaal mooi zijn, stijgt het, zullen ze een ander behandelplan moeten gaan starten en dan is er een kans dat ik nog even tot ná 't weekend mag blijven óf toch morgen naar huis en dan maandag op de poli melden. Best lastig die onzekerheid of ik nu wél of niet morgen thuis ben. Of 't weekend. En hoe het met die nier gaat. En wat de toekomst gaat brengen... Zucht.

Komt er eventueel wéér een biopsie morgen of overmorgen? Er was eventueel wat stuwing in de nier, dus dat kunnen ze uitsluiten met 'n foto met contrastmiddel in mijn blaas met alle ongemakken van dien; weer een hoop zaken waar ik niet echt vrolijk van word. Maar of dit gaat gebeuren of niet is nog maar de vraag.

Ik weet gewoon even niet waar ik aan toe ben, ben ik nou wel vrijdag thuis, zaterdag, of maandag pas, wat is 't vervolg, gaat 't dalen, stijgen, stagneert het? Aaarrrgg...

Maar even genoeg hierover; de prednison doet nu zijn werk, morgen maar even de uitslagen afwachten, dan weten we meer.

Ik heb gisterochtend, gisteravond en gisternacht foto's gemaakt van de medicijnen die ik mu dagelijks mag slikken.
Om 12 uur krijg ik ook nog paracetamol, maar dat vond ik niet spannend genoeg voor 'n foto.
Ik begin 's ochtends met een hand vol:

handvol medicijnen voor 's ochtends

Dan 's avonds eigenlijk exact hetzelfde maar dan zonder de β-blokker en de Valganciclovir (virusremmer):

handvol medicijnen voor 's avonds

En dan voor de nacht nog een klein beetje, voornamelijk een maagbeschermer en een antibioticum:

paar pillen voor de nacht

Die paracetamol komt op den duur dus te vervallen; ik heb vandaag tijdens de lunch al geen paracetamol genomen, maar tijdens het avondeten toch wel. Door de wandeling die ik vandaag gemaakt heb naar de echo-controle en daarna nog naar de kantine voor 'n dubbele espresso, merk ik dat 't toch wel wat spanning op 't litteken met zich meebrengt. Dus even onderdrukken met paracetamol. Maar toch zal dit wel langzaam afgebouwd worden de komende dagen.

Zodra ik morgen weer meer weet over de bloeduitslagen en of ik wel of niet naar huis mag of niet, laat ik 't gelijk weten. Sterker nog; ik zou 't zelfs erg waarderen als er eventueel nog iemand langs zou willen komen op visite... 't is vandaag en gisteren best rustig geweest... (hint) :-)

Maar tegen die tijd zet ik de applciatie ook weer beschikbaar voor zaterdag en/of zondag...

En dank voor alle support nog steeds via twitter, mail, deze website, telefoons; (EN KAARTJES!! :-)) daar haal ik echt veel steun uit!!

Permalink

Aantal keer bekeken: 22479

Reacties: 2

Disclaimer
Ik ben mij er van bewust dat ik soms nogal ongenuanceerd over de verhandelingen van iedereen in het ziekenhuis schrijf. Het is geenszins mijn bedoeling om wie dan ook in discrediet te brengen. Ik ben iedereen die de afgelopen twee jaar (en langer) zich heeft bemoeid met mijn gezondheid enorm dankbaar. Zonder alle (vakbekwame) mensen in en om het ziekenhuis had ik 't niet gered. De kanttekeningen die ik af en toe zet, zijn mijn interpretaties, niet strikt noodzakelijk feit. Het is altijd makkelijk commentaar te geven op dees en geen maar ter vergelijking; ikzelf ben o.a. docent 'interviewtechnieken' en ik stel soms ook meervoudig gesloten vragen...