11-02-2011

Vanmorgen vroeg kreeg ik van de PA te horen dat ik sowieso vandaag niet naar huis kan/mag. Dat was even een tegenvaller, omdat gisteren de berichten nog iets anders waren. De uitleg was wel duidelijk:

Er zijn op dit moment 3 mogelijke scenario's:

1) Creatinine waarde daalt. Dat zou hélemaal super zijn, dat houdt dus in dat de afstotingsverschijnselen afnemen en de capaciteit dus toeneemt. Ik kan dan (helaas) toch niet vandaag naar huis en dat heeft voornamelijk te maken met het tijdstip waarop deze informatie bekend is; als ik naar huis mág, krijg ik een hele tas medicatie mee vanuit het ziekenhuis om de eerste periode goed door te komen. Mijn eigen apotheek zal vermoedelijk nog niet alles op voorraad hebben en dat moet allemaal besteld worden. Om ook de bestelling hier in het ziekenhuis niet ad-hoc te hoeven doen i.v.m. het tijdstip waarop bloeduitslagen bekend zijn, kiezen ze er sowieso voor om mij dan op z'n vroegst zaterdag naar huis te zenden.

2) Creatinine waarde stagneert. Dat is niet het meest ideaal, maar zeker niet slecht. Zoals gisteren aangegeven heeft de uroloog berekend dat ik dan ongeveer een capaciteit heb van 60 procent en dat ik zeker acceptabel na een transplantatie. En als het stagneert houdt dit ook in dat de prednison kuur aangeslagen is of in ieder geval (deels) zijn werk gedaan heeft. Dus ik ben dan uit de gevarenzone en zal morgen ook naar huis mogen (i.v.m. de medicatielevering niet vanmiddag dus).

3) Creatinine waarde stijgt. Da's kudt. Dit houdt dan in dat de prednison niet aangeslagen is en de afstoting "vrolijk" verder gaat en dus zullen ze een ander behandelplan moeten starten. Kans is dat ik dan weer een biopsie krijg (en dus weer 6 uur plat mag liggen) en eventueel een nieuw medicijn op basis van muizeneiwit hoorde ik net, dat 't imuunsysteem nog verder plat legt. Spannend allemaal. Maar dan houdt dit ook in dat ik enige dagen extra hier mag blijven.

Ik zie niet echt op tegen het langer blijven in het ziekenhuis. Ik ben hier in goede handen, de sfeer is goed, de verpleging is goed, de artsen zijn kundig; ik lig hier niet voor niks en ik heb het volste vertrouwen in het medisch kunnen van iedereen die bij mij betrokken is. Waar ik wel tegenop zie is de 'onzekerheid'. En waar ik tegenop zie is die nier die niet doet wat ik heel graag van 'm verwacht. Dát frustreert. Waarom kan ik niet gewoon een keertje in mijn leven écht geluk hebben en bespaard blijven van alle ongein die mógelijk is. Ik denk dat ik in mijn leven al genoeg ongein meegemaakt heb, wanneer neemt iemand dat stokje eens van mij over? Af en toe ben ik 't een beetje zat om alleen maar positief in 't leven te staan; wat me op zich tot nu toe in de regel aardig lukt, maar de rek gaat er zo wel uit.

In ieder geval; vandaag blijf ik dus nog in 't ziekenhuis. Wie komt er cliniclownen vandaag tussen 15:00 en 20:00??
Ik kan best wat afleiding gebruiken. Zaterdag vermoedelijk ook, maar ik weet dus nog niet of ik zaterdag naar huis kan of mag. Ik houd jullie in ieder geval op de hoogte. Maar mocht je manager zijn bij 'n groot IT bedrijf met 'n rood schoppen-teken in 't logo en niet gek veel te doen hebben vandaag, kom gerust een bakkie doen, ze hebben dezelfde kwaliteit als in Vianen... En gratis. :-)
En als je bij 'n ander bedrijf werkt en/of überhaupt géén manager bent, ben je natuurlijk ook van harte welkom, ook voor jullie is de koffie gratis; ik maak geen uitzonderingen!!

Oh, nagekomen bericht; ik moet hier in 't ziekenhuis nu ik de blaascatheter niet meer heb, wel alles 'verzamelen' wat ik uitplas. En ik moet noteren wat ik allemaal drink. Gisteren heb ik méér gedronken dan dat ik vanmorgen in 'n bokaal weer ingeleverd heb; ze hebben me net gewogen; ik ben t.o.v. gisteren ongeveer 1,4 kilo aangekomen. 70,3 kilo weeg ik nu. Die 1,4 kilo is bijna het verschil wat ik meer gedronken heb dan dat ik uitgeplast heb. Nu is dus de vraag; waar komt dat door. Ik heb bijvoorbeeld een rookworst gegeten bij 't avondeten, dat is wat zout, daardoor kán je wat vocht vasthouden. En zo zijn er natuurlijk nog 600 andere oorzaken waardoor ik dat vocht vast kán houden. Ze kunnen daar nog geen conclusie uit trekken, maar vanmiddag wel; mocht blijken dat creatinine oploopt, houdt dat dus in dat de niercapaciteit afneemt en ik dus minder plas dús meer vocht vasthoud. Maar dit is wel 't meest doom-scenario wat denkbaar is, maar ik wil 't niet uitvlakken. 't Zorgt er in ieder geval niet voor dat ik ultra ontspannen in mijn bedje lig hier; 't houdt me best bezig. Ook omdat ik nogal een 'maler'/'denker' ben van nature. Dus elke vorm van afleiding kán ik zeker goed gebruiken!

Vanmiddag houd ik jullie verder op de hoogte!!

Permalink

Aantal keer bekeken: 22774

Reacties: 1

Disclaimer
Ik ben mij er van bewust dat ik soms nogal ongenuanceerd over de verhandelingen van iedereen in het ziekenhuis schrijf. Het is geenszins mijn bedoeling om wie dan ook in discrediet te brengen. Ik ben iedereen die de afgelopen twee jaar (en langer) zich heeft bemoeid met mijn gezondheid enorm dankbaar. Zonder alle (vakbekwame) mensen in en om het ziekenhuis had ik 't niet gered. De kanttekeningen die ik af en toe zet, zijn mijn interpretaties, niet strikt noodzakelijk feit. Het is altijd makkelijk commentaar te geven op dees en geen maar ter vergelijking; ikzelf ben o.a. docent 'interviewtechnieken' en ik stel soms ook meervoudig gesloten vragen...